Even voorstellen

 

Optical Support is in 2004 opgericht door Harry Dickhoff. Na ruim 10 jaar ervaring als gediplomeerd opticien/contactlensspecialist en bedrijfsleider stapte hij over naar de optische groothandel. Hier heeft hij in ruim 12 jaar ervaring opgedaan in diverse marketing- en sales funties bij 2 grote A-merk leveranciers. Harry verzorgde jaarlijks vele trainingen, gastlessen en gastcolleges aan de diverse optiekopleidingen.

Hij is verslaafd aan maatwerk optiek en kent het klappen van de zweep door zijn jarenlange ervaring in de branche. Hij begrijpt de uitdagingen die jij en jouw team elke dag tegenkomen. Het vormt zijn passie om jou en jouw team te inspireren en je winkel naar een hoger niveau te tillen.

Darwin zei al eens: “niet de sterkste zullen overleven, maar zij die het best in staat zijn zich aan te passen aan een veranderde omgeving".

En aanpassen doe je pas als je duidelijk voor ogen hebt WAAROM, HOE en WAT je anders en/of nog beter wilt doen! Ik ben dan ook erg benieuwd naar jouw visie op de toekomst van onze mooie optiekbranche!

Heeft jouw optiekbedrijf een actueel Vision statement en een Mission statement? Kun je mij kort en bondig aangeven 'Waar jij voor staat?' en 'Waar je met je team voor gaat?' Ambities en doelen hebben en dat vertalen naar beloften waar de klant op kan rekenen. Het ondernemen wordt daardoor veel leuker en effectiever. Ik daag je uit voor een strategische inspiratiesessie waarin we de missie en visie van jouw team definiëren. We bepalen vervolgens welke capaciteit en competenties er nodig zijn om deze ambities waar te maken. En ook jouw medewerkers weten dan (nog) beter waar ze aan toe zijn!

Optical Support heeft zich gespecialiseerd in het verbeteren van de commerciële slagkracht en de klantgerichtheid van jouw onderneming. In mijn visie is ontwikkeling en persoonlijke groei van medewerkers de sleutel tot succesvol ondernemen!

Harry Dickhoff

Ben je ook benieuwd naar het verbeterpotentieel binnen jouw bedrijf? Producten en diensten lijken steeds meer op elkaar. Bij het kopen van producten geven kleine dingen vaak de doorslag. Wees creatief en verras jouw klanten met emotionele meerwaarde(n) in plaats van het instrument “afgezaagde prijskortingen”. Kies voor 'product plus' in plaats van 'prijs min'. Het regelmatig beoordelen van de prestaties van jouw verkoopteam is voorwaarde voor groeiend succes van je bedrijf. Verkoop is het hart van iedere onderneming en van vitaal belang voor een goede doorbloeding en het daaruit voortvloeiende succes van je onderneming.

Het is daarom van groot belang dat het verkoopteam goed functioneert en optimale prestaties blijft leveren. Inzicht in de prestaties van de verkoop en de commerciële processen is echter een vereiste om te komen tot betere verkoopresultaten. Daarnaast is het nodig om regelmatig op de gerealiseerde efficiency te beoordelen.

Harry Dickhoff

Het is belangrijk dat jouw verkoopteam optimaal blijft inspelen op ontwikkelingen uit de omgeving. De laatste jaren is voor veel bedrijven de verkoopsituatie sterk veranderd, onder meer vanwege:

 

  • - de opkomst van e-commerce en e-business;
  • - steeds meer informatie via nieuwe media;
  • - het steeds breder worden van het aanbod van producten en diensten;
  • - de toenemende innovatie in maatwerk producten;
  • - het professioneler worden van het grootwinkelbedrijf;
  • - concentratieprocessen bij aanbieders en concurrentie.
Harry Dickhoff

Deze ontwikkelingen kunnen het nodig maken om aanpassingen in jouw verkoopteam aan te brengen. Nu lijkt meer dan ooit het moment aangebroken te zijn om de performance en toegevoegde waarde van de commerciële functie te beoordelen. Optical Support biedt tal van diensten die je helpen het rendement van jouw onderneming te verhogen.

Wat zijn je plannen voor dit jaar?

Optical Support wil graag een contributie leveren aan de ontwikkeling en persoonlijke groei van jou en/of je medewerkers. Veranderen is de sleutel tot succesvol ondernemen en verbeter zo de commerciële slagkracht en de klantgerichtheid van je onderneming. Ik help je graag!

Graag kom ik met je in contact, dan gaan we samen aan de slag om je omzet te verhogen en jouw toekomst een beter perspectief te geven! Geïnteresseerd, stuur dan een mail naar mijn e-mailadres. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.